Revalidant

Blijf lichamelijk actief, ook na revalidatie
Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op uw gezondheid. Het verbetert uw conditie, uw spieren worden sterker, u zult u gezonder en fitter voelen en het helpt uw sociale contacten te vergroten.

Voor mensen die lichamelijk actief willen zijn of willen sporten, zijn er tegenwoordig tal van mogelijkheden. Toch is het niet voor iedereen even vanzelfsprekend om activiteiten te ondernemen. Voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte is het soms lastig om een geschikte activiteit of (sport)vereniging te vinden waar men terecht kan met zijn/haar beperking of ziekte. Zeker tijdens en na afloop van een revalidatie- of ziekenhuisbehandeling heeft een (ex-) revalidant vaak moeite om een actieve leefstijl te ontwikkelen of te behouden.

“Tijdens mijn revalidatiebehandeling ging ik met plezier wekelijks zwemmen, maar nu ik weer thuis ben, komt het er maar niet van.”

Herkent u dit? En vraagt u zich ook af waarom de ene persoon zo veel moeite heeft met het oppakken en uitvoeren van activiteiten, terwijl iemand anders wekelijks zonder problemen zijn/ haar training afdraait? En bent u ook benieuwd welke effecten regelmatig bewegen heeft op uw algehele gezondheid? Neemt u dan deel aan het landelijke onderzoek naar het programma Revalidatie, Sport en Bewegen!

“Neemt u ook deel aan het onderzoek ReSpAct?”

Deelname aan onderzoek ReSpAct
Door deel te nemen aan ons onderzoek, kunt u een bijdrage leveren, om deze en nog vele andere vragen beantwoord te krijgen. Meer informatie over deelname aan ons onderzoek is te vinden in onze informatiebrief (klik hier voor de informatiebrief). In deze informatiebrief staat onder andere beschreven wat deelname aan ons onderzoek inhoudt en wat wij van u, als (ex-) revalidant, verwachten.

Heeft u na het lezen van de informatiebrief nog vragen of opmerkingen over het onderzoek, dan nodigen we u graag uit om contact op te nemen met een van de onderzoekers van ReSpAct (zie Contact) of met uw eigen sport- en beweegconsulent van het Sportloket van één van de deelnemende instellingen.